IDACO - Internet Development Advertisment and Consulting

Együtt sikerül!

Rólunk

Társaságunkat négy szakmai befektető alapította 2000-ben. A kezdetekkor cégünk fő profilja a tanácsadói tevékenység, valamint információtechnológiai eszközök szervizelése volt. Vállalkozásunk 2009-ben tulajdonosi szerkezetében megújulva és az informatika fejlődését figyelembe véve új kihívások felé vette az irányt.

Az internetalapú megoldások – szoftverfejlesztés és internetes média – a dinamikus fejlődés lehetőségét jelentették számunkra. Ennek megfelelően a szolgáltatási portfóliónk és fejlesztési céljaink, bővülési terveink egyre inkább erre a területre koncentrálódtak.

Tanácsadói tevékenységünk kiterjed partnereink szoftverfejlesztési és kreatív projektjeihez kapcsolódó üzleti tanácsadásra, illetve a pályázati és egyéb források felkutatására, megszerzésére.

Az általunk nyújtott szolgáltatások hozzájárultak ahhoz, hogy megrendelőink költségeik csökkentése és erőforrásaik optimális felhasználása mellett megőrizzék és javítsák versenyképességüket. Visszatérő, rendszeres megrendelőink közé sorolhatjuk például a Denkstadt Hungary Kft.-t, a Piac és Profit Kiadót, valamint a Friendly Creative Agency-t.

2015-ben az IDACO Kft. tevékenysége három fő területre tagolódik:

  • A több mint tíz éves informatikai fejlesztési és tanácsadó tevékenységünket komplex vállalati tanácsadó portfólióvá bővítettük.
  • 2011-től a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyes kutatóműhelyeinek partnereként, több műszaki tudományos kutatás-fejlesztési (K+F) projektet indítottunk. Ezekhez az Európai Unió által biztosított pályázati forrásokat is felhasználtunk, így jelentős tapasztalatot szereztünk a pályázatkoordinációs tevékenységben és a projektmenedzsmentben is.

    Cégünk 2013-tól egyre nagyobb hangsúlyt fektet az innovatív kutatás-fejlesztési ötletek megvalósítására. Ez a tevékenységünk szakmai tudásunknak, tapasztalatainknak és szerteágazó kapcsolatrendszerünknek köszönhetően biztosít jövedelmező divíziót.

  • 2014-től a komplex tanácsadó tevékenységünk és K+F támogató tevékenységünk mellett Üzleti Angyal divíziót is felállítottunk, olyan kreatív ötletek felkarolására, amelyek önálló projektekként hosszú távú fejlődési lehetőségeket rejtenek magukban.